20. září 2012

Na radnici vystavuje Klub výtvarných umělců Horácka

Žďár nad Sázavou - 14 členů klubu výtvarných umělců horácka a host Zdeněk Šplíchal navázali na loňskou výstavu Po stopách Santiniho. V prostorách Staré radnice a v kapli svaté Barbory se nejen umělecké veřejnosti představují všichni tvůrčí členové klubu.

Jan Dočekal 01:47 zjistil jsem…02:17 nové tvorby

Milovníci umění tak mají možnost vidět úryvky a zlomky tvorby autorů.kteří jsou v našem regionu doma. Každý tvůrce ukazuje něco jiného a nového, návštěvník může sledovat množství použitých výtvarných technik, které však nepůsobí nesourodě,ale vzájemně se harmonicky doplňují.

Syn: Jana Zabloudilová, předsedkyně klubu, výtvarnice 01:23 hlavně jsou….01:44 materiály zpracované + Jan Dočekal 02:54 je to sjednocující ….03:26 založení kláštera

Cílem horáckých umělců není pouze prezentace vlastní tvorby, v minulých letech se snažili přivézt do žďárských výstavních síní i ukázku práce jiných uměleckých seskupení.

Syn: Jana Zabloudilová 02:33 pokud tady…03:06 jiných umělců

Vernisáž velice pestré výstavy si nenechali ujít desítky lidí, pro ty, kteří atmosféru vernisáží nemají v lásce a raději si umělecká díla prohlédnou v klidu a soukromí, je výstava otevřena až do 23. září.