1. srpen 2012

Umělec na výstavu nedorazil, konzulát mu nevydal vízum

Žďár nad Sázavou - Kdo se v úterní podvečer přišel podívat na slavnostní zahájení výstavy ruského výtvarníka Aljoši Djačkova, vážil cestu na starou radnici ve Žďáře nad Sázavou zbytečně. Malíř se kvůli problémům s vízem do České republiky nedostal.


Djačkov požádal o vízum v dostatečném předstihu,bohužel žádal o vízum turistické a jako důvod své návštěvy České republiky uvedl pořádání výstavy.

Syn: Straka Miloslav – přítel výtvarníka 01:22 což náš konzulát…. 01:38 což jako nešlo

Obrazy přivezl do České republiky jiný ruský turista a výstava tak byla neoficiálně zahájena. Na instalaci se měl původně podílet sám Djačkov, úkolu se nakonec ujal přímo Miloslav Straka, který se zná s Djačkovem dlouhých čtyřiačtyřicet let.

Syn: Miloslav Straka 02:40 netroufám si…03:06 ve Žďáře nad Sázavou

Alexej Djačkov označuje svou tvorbu jako transpersonální symbolismus, na návštěvníka dýchnou akrylové a temperové obrazy inspirované šamanismem a přírodou viděnou specifickým a netradičním pohledem. V úterý v podvečer připravil Miloslav Straka pro příchozí alespoň symbolickou omluvenku.

Syn: 06:47 byl jsem si…07:17 dobře dopadla

Zahájení výstavy bylo přesunuto na čtvrtek 26. července. Pokud Djačkov skutečně vízum obdrží a dorazí, přijedou na vernisáž i nejvýznamnější ruští diplomaté. Obrazy plné symbolů a emocí budou moci lidé na Staré radnici obdivovat až do 12. srpna.